Rotor Media

Van Rotor Pillenfabriek tot Rotor Media

Tussen 1958 en 1992 is op deze locatie de Roter pillenfabriek gevestigd geweest. De firma Roter werd in 1938 opgericht door de heer Rolf von dem Baumen en zijn vrouw Grietje Terwisscha Scheltinga. Nadat Rolf von dem Baumen lange tijd geplaagd werd door maagzweren, besloot hij zelf het middel dat hem van de kwaal had verlost, op de markt te gaan brengen.

Roter werd vooral groot en bekend door de productie van deze maagtabletten, die uiteindelijk wereldwijd werden verkocht.

In eerste instantie produceerden en verzonden ze bestellingen vanuit de serre van hun woonkamer aan de Joh. Geradtsweg. Daarna groeide het bedrijf steeds door en verhuisde een aantal malen totdat ze uiteindelijk in 1958 neerstreken in de Arendstraat, waar de fabriek uitgebouwd kon worden naar hun behoefte. Daarnaast hebben ze aan de overkant van het fabrieksgebouw een aantal appartementen voor werknemers gerealiseerd.

Nadat het pand in 1992 was leeggekomen heeft het enige jaren leeggestaan totdat de huidige eigenaar het kocht in 1999. Tussen 1999 en 2001 is de Roter pillenfabriek middels een grote renovatie omgebouwd tot Rotor Media.

Sinds 2000 is het gebouw volop in gebruik door grotere en kleinere bedrijven. Zo is BNN (en nu ook VARA) hier al jaren gevestigd. Ook Spilgames is in dit gebouw groot gegroeid. Daarnaast zijn er tal van kleinere, vooral media gerichte bedrijven te vinden. Tevens zijn de Dutch Game Garden en MiX Creative Coworking in dit gebouw gevestigd.